Новини


Наградииии

Имаме повод за гордост- първо, второ и трето място за нашите ученици в конкурса за Коледна картичка на Община Троян.

Честито на наградените!

Весели и благословени празници на всички![ > ]

Подаръци ще има за всички от сърце

Във връзка с предстоящите Коледни празници ОУ “Васил Левски” с. Орешак ще поздрави всички фирми, институции и лица, които оказаха материална и финансова подкрепа на училището ни, с ръчно изработени свещници и календари.

Нека Новата година бъде за всички вас много здрава, успешна и ползотворна!

Благодарим ви![ > ]

Участие в конкурс

Представяме ви картичките, с които нашето училище ще се включи в конкурса обявен от Община Троян за коледна картичка, която ще се участва в благотворителна разпродажба. Картичките са изработени от ученици от начален етап с помощта на образователния медиатор Илияна Петрова, която разнася по домовете им материали на хартиен носител, за да могат да се включат в обучението в електронна среда от разстояние, поради липса на електронно устройство. Пожелаваме късмет и очакваме награди!

Нека всички сме здрави и бъдем със семействата си на Коледа![ > ]

Дигитални умения на учениците от начален етап

Учениците от клуба по интереси за допълнителни занимания по ключови дигитални умения в проект "Образование за утрешния ден", на практика показаха своите умения, като изработиха празнични календари за Новата 2021 година.[ > ]

УЧЕНИЦИТЕ ОТ 5 ДО 12 КЛАС ЩЕ НОСЯТ ЗАЩИТНИ МАСКИ ИЛИ ШЛЕМОВЕ ПО ВРЕМЕ НА УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ


Министърът на образованието и науката издаде заповед, с която нарежда в учебните часове учениците от прогимназиален и гимназиален етап (от 5 до 12 клас включително) да носят лични предпазни средства за лице (защитна маска/защитен шлем). Както и досега продължава да е задължително поставянето на лични предпазни средства в общите части на училищата от ученици и учители.

В училищния двор учениците и учителите ще могат да са без маска/шлем, когато няма взаимодействие с друга паралелка. Изключения се допускат и за учителите на 1-4 клас, които преподават само в една паралелка и е възможно спазване на дистанция между тях и учениците. Допуска се учениците да бъдат без лични предпазни средства по време на изпитване, физически упражнения и др.

За учениците от 1-4 клас носенето на маска/шлем по време на учебен час и други занимания може да бъде задължително по решение на Педагогическия съвет или на преподаващия учител за всеки отделен час.

По време на учебен час, по преценка на учителите, както и във времето извън учебните часове, учениците ще могат да бъдат без лични предпазни средства за кратко време при широко отворени прозорци в класната стая или когато са в училищния двор.

Изключение от заповедта са учениците, които имат здравословни причини и по предписание на специалист не е препоръчително носенето на лични предпазни средства.[ > ]

Haute couture 2020 - От котюр 2020

Cout01

Проект: Haute couture 2020 - От котюр 2020 - Висша мода 2020: Красивите багри на златната есен, претворени в рокли от листа - дело на малките модни дизайнери от групата за занимания по интереси "Обичам да се трудя".

Cout1

Cout2

Cout3

Cout4

Cout5

Cout6

Cout7

Cout8

Cout9[ > ]

Международен ден без тютюнопушене

На 19 ноември отбелязваме Международен ден без тютюнопушене. Ученици от прогимназиален етап с помощта на г-жа Елена Иванова се постараха да направят интересни колажи по този повод. Тяхното мото беше: “Спри да пушиш! Помисли за себе си и останалите!”[ > ]

Апликация с есени листа

През есенния ден учениците от 5. клас развиха своето въображения, като създадоха апликации с есенни листа. Браво, на сръчните момичета!

Apl1

Apl2[ > ]

Ден на народните будители

По случай Деня на народните будители, учениците от прогимназиален етап заедно със своята госпожа направиха специално табло. Проектът е “Народни будители” на групата по Занимания по интереси с ръководител г-жа Анита Енчевска

Bud1

Bud2[ > ]

Защо да хапвам плод, мляко и мед

Малките ученици на г-жа Галя Матова се включиха в детския конкурс за рисунка на Държавен фонд “Земеделие” - “Защо да хапвам плод, мляко и мед”.

Желаем успех на Наталия Сашева, Максим Матов и Жана Маркова!

Zast1

Zast2

Zast3

/html][ > ]

Категории новини